ЕК пусна фотоконкурс "30 години знаме на ЕС"

Десетте най-добри снимки ще получат награди

ЕК пусна фотоконкурс "30 години знаме на ЕС"

Представителството на Европейската комисия и информационното бюро на Европейския парламент у нас обявиха онлайн фотоконкурс с награди по случай 30-годишния юбилей на знамето на Европейския съюз.

Синият флаг с 12-те звезди е одобрен през 1985 г. като официална емблема на Европейския съюз, който по това време все още се нарича Европейска общност. През годините той се превръща в символ на eвропейското единство и идентичност.

След присъединяването на страната ни към ЕС знамето навлезе и в нашето ежедневие - виждаме го върху документи, институции, а даже и в графити, стикери и други всевъзможни форми на уличното изкуство.

По този повод стартира и конкурса, като целта е да се покаже със снимки ролята на Европейския съюз в живота ни, мястото, което този най-разпознаваем европейски символ заема в градското пространство и как е интерпретиран на местна почва.

Организаторите ще подберат финална селекция от снимки, които ще публикуват като албум на Facebook страниците си в края на играта през септември.

Снимките от финалната селекция ще бъдат оценявани от вътрешно жури в двете институции по оригиналност и качество на изпълнението, а авторите на десетте най-интересни кадри ще получат награди.

Участие с хаштаг #EUflag30

Във фотоконкурса може да се включи всеки, като изпрати своя снимка на знамето на ЕС до 15 септември с хаштаг #EUflag30 във Facebook, Twitter или Instagram или като лично съобщение, пост на страницата, с таг или като коментар под пост на профилите на двете институции във Facebook и Twitter:

https://www.facebook.com/ECinbulgaria
https://www.facebook.com/epiosofia
Twitter @ECinBulgaria @EP_Bulgaria

В Инстаграм участието е само с хаштаг.

Снимките от конкурса могат да бъдат публикувани и директно като коментари под постовете във Фейсбук.

Условията на конкурса

1Няма ограничения за броя на снимките. Всеки може да изпрати колкото пожелае, но това трябва да стане до 30 септември.

Организаторите на конкурса ще допускат за участие снимки, на които има хора, като приемат, че лицата са дали съгласието си да бъдат заснети.

При попадането на снимки на малолетни лица във финалната селекция, от авторите им ще се иска да изпратят писмено потвърждение във Фейсбук на организаторите, че имат съгласието на родителите децата им да бъдат заснети. В противен случай снимките ще бъдат свалени от финалната селекция.

Организаторите на конкурса си запазват правото свободно да копират, разпространяват, представят публично или да използват по друг начин снимките с некомерсиални цели.

При оценуването на финалната селекция от десет снимки, организаторите на конкурса няма да се ръководят от броя "харесвания", която дадена снимка може да е получила след участието си в албума, но биха могли да наградят фаворита на публиката.

Няма да се допускат във финалната селекция снимки, на които се вижда директно оскверняване на знамето на Европейския съюз, продуктово позициониране от всякакъв тип, цигари или тютюневи и лекарствени продукти. Организаторите си запазват правото да скрият тези снимки от страниците си във Фейсбук, ако те са видими и за други потребители.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?