ЕК съветва служителите си да използват приложението Signal

ЕК съветва служителите си да използват приложението Signal

Служителите на Европейската комисия са получили препоръка да използват за служебни съобщения приложението "Сигнал" (Signal). Това потвърдиха днес говорители на комисията в отговор на въпроси по повод намерението на "Фейсбук" да използва данните от дъщерното сходно приложение "Уотсап" (WhatsApp) за цели, срещу които потребителите не могат да възразят.

Говорителите поясниха, че няма забрана да използват WhatsApp, когато е необходимо. По техните думи техниците на комисията са препоръчали Signal като по-сигурно средство за обмен на съобщения.

ЕК не разполага със собствено приложение за размяна на съобщения. Нямаме препоръки към обществото кое приложение е по-подходящо и препоръчваме при съмнения гражданите да се обръщат към националните власти за защита на личните данни, добавиха говорителите.

В света са достъпни десетки приложения за обмен на съобщения през електронни устройства по интернет. Сред най-познатите от тях са притежаваните от Фейсбук приложения WhatsApp, Messenger и Instagram, а също Skype на Майкрософт, iMessage на Apple, Telegram, Viber и най-известното подобно руско приложение "Вконтакте". По-голямата част от тях са свързани с телефонните номера на потребителите и изискват достъп до телефонните им указатели.

Споделяне

Още от Европа

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?