ЕК удължи с година помощта за селскостопанските производители, пострадали от руското ембарго

ЕК удължи с година помощта за селскостопанските производители, пострадали от руското ембарго

Европейската комисия удължи с една година мерките за подкрепа на европейските фермери, които пострадаха от руското ембарго за внос на хранителни продукти. Това съобщи в четвъртък говорителката на ЕК Мина Андреева, цитирана от осведомителните агенции.

"Както помните, ЕК взе сериозни мерки в подкрепа на европейските производители на мляко, плодове и зеленчуци във връзка с руското ембарго. Днес бе решено тези мерки да бъдат удължени с още една година", заяви говорителката.

По думите ѝ мерките за подкрепа на производителите на плодове и зеленчуци ще бъдат удължени идната седмица, а за производителите на млечни продукти - от 1 октомври.

Мерките, взети от ЕК, показват солидарността с фермерите, понесли най-големи загуби от руската забрана. Тези действия имаха важна роля за намаляване на негативните последици от ембаргото. Русия удължи срока на действие на ембаргото и ние трябва да удължим помощта за производителите, които продължават да се сблъскват с трудности, допълни еврокомисарят за земеделието и развитието на селските райони Фил Хоган.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?