ЕК: Усвояването на средства от България се подобрява, но има проблем с администрацията

ЕК: Усвояването на средства от България се подобрява, но има проблем с администрацията

Положението с усвояването на средствата от Европейския съюз (ЕС) в България се подобрява, но основният проблем остават възможностите на администрацията, свързани с усвояването на еврофондовете. Това заяви във вторник в Брюксел Ширин Уилър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан, цитирана от БТА.

”Работим много тясно с българските власти, за да им помогнем в тази посока, посочи Уилър. Тя допълни, че България се възползва от правилото, според което има още три години за усвояването на средствата по бюджета на евросъюза до 2014 година.

На въпрос за твърденията на български политици, че страната дава повече средства в общия бюджет на ЕС, отколкото получава обратно, говорителят на Йоханес Хан отговори, че не чува подобни твърдения за първи път. По политиката на сближаване със сигурност не е така, отбеляза Уилър.

Известно е, че България има проблем с усвояването на средствата, които ѝ се полагат. ”Те са значителни и биха помогнали за развитието на страната. Положението се подобрява”, посочи Уилър.

Споделяне

Още от България