Екатерина Захариева оглави Националния съвет по антикорупционни политики

Екатерина Захариева, сн. БГНЕС

Правителството определи вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева за председател на Националния съвет по антикорупционни политики, съобщи пресслужбата на кабинета във вторник.

В състава на Съвета се включват допълнително представител на вицепремиера по обществения ред и сигурността и министър на отбраната - член на политическия му кабинет, директорът на Центъра за превенция и противодействие на корупцията, както и представител на Националното сдружение на общините.

Националният съвет по антикорупционни политики е създаден с ПМС 136/2015 като междуведомствен орган със съвещателни, координационни и контролни функции по отношение на разработването и изпълнението на политиките в областта на превенцията и противодействието на корупцията.

Промяната в постановлението се налага във връзка с новата структура на Министерския съвет и определянето на вицепремиера Екатерина Захариева за национален координатор по антикорупционни политики. От друга страна, разширяването на състава на Съвета с нови членове ще допринесе за повишаване на ефективността на работата му, се посочва в правителственото съобщение.

Споделяне

Още по темата

Още от България