Екип на БНТ е бил нападнат в София

Екип на БНТ беше нападнат в неделя от неизвестен извършител на спирка до хотел "Плиска" в столицата, съобщават от медията.

Днес, при изпълнение на служебните си задължения, репортерът на БНТ 2 Велианна Кашева и операторът Елвис Янков бяха нападнати от неизвестен извършител. Инцидентът е станал в автобус 604 на спирката до хотел "Плиска" в посока към жк "Младост". Колегите са заснемали репортаж във връзка с поскъпването на цените на глобите в градския транспорт, но не са снимали в автобуса. При слизане на спирката неизвестен мъж ги е напръскал със сълзотворен спрей и е избягал в подлеза в посока към хотел "Плиска". След инцидента е подаден сигнал в полицията, а екипът на новините е приет в "Пирогов" с леки наранявания.

Нападателят е слаб и висок мъж, около 27-годишен със сиво-бяла шапка и черно палто. От БНТ призовават гражданите, които са станали свидетели на инцидента или могат да дадат информация за извършителя да се свържат с контролните органи на МВР или да се обадят на телефон 02/814 11 29.

Споделяне

Още от България