Екипът на Бербатов не е бил допуснат в БФС заради дезинфекция

Екипът на Бербатов не е бил допуснат в БФС заради дезинфекция

Представители на Българския футболен съюз са отказали да приемат искане за свикване на конгрес на БФС, подготвено от екипа на Димитър Бербатов и подкрепено от стотици футболни клубове. Обяснението е, че сградата на БФС е цял ден в дезинфекция.

"От футболния съюз отказаха да приемат документите в централата на БФС в "Бояна" с абсурдно оправдание, че цял ден имало дезинфекция и няма никого. Представяте ли си само - никой в БФС да не работи, при положение че два български отбора имат мачове от европейските клубни турнири? Документите вече са пуснати по електронен път", обяви екипът на Бербатов, цитиран от БНР.

В рамките на няколко месеца Димитър Бербатов и екипът му се срещнаха с футболните клубове от всички региони, за да търсят подкрепа и да представят целите си за реформа на българския футбол. Те се опитват да провокират свикването на конгрес на БФС още през тази година.

Бербатов вече обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС. Сегашният шеф на футболната централа Борислав Михайлов ще е основният му конкурент.

"Решени сме да доведем процеса докрай и ако БФС откаже да свика конгрес, следващата законова стъпка ще бъде да се обърнем към съда, който да свика конгреса, каквото е желанието на 1/3 от клубовете", коментира екипът на Бербатов след внасянето на искането за конгрес в четвъртък.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт