Екипът на Фандъкова е силен когато е цял

Или защо "Средец“ трябва да избере В. Стоянова в неделя

Екипът на Фандъкова е силен когато е цял

Столичният кмет е избран - с внушително мнозинство. Независимо от това дали на мен или на някой друг му харесва това. Хората, които подкрепиха г-жа Фандъкова да изпълни програмата си, сега трябва да направят следващата крачка - да ѝ осигурят проверен и боеспособен екип. Отново независимо дали в политически план на мен или на някой друг това му харесва. Но като граждани, ние сме длъжни в собствената си полза да подкрепим устойчивото развитие чрез местната власт като заложим на професионализма. Балотажът на местните избори в район "Средец" на столицата, например, изправя избирателите пред сложна дилема на избор между двама десни кандидати. Ето защо водещ критерий за избора им трябва да бъде единствено и само професионализмът. Хитроумният ПР свършва там, където започва мисленето.

Програмата "Моето любимо място в сърцето на София", техническата схема и регистърът на подвижните съоръжения на територията на общината, десетките изцяло реновирани жилищни сгради, допълнителните над 115 места за децата в район "Средец", ремонтът на всички детски градини и т.н., изработени вече от кандидата д-р Стоянова са поставени срещу добрите намерения на опонента и от РБ. В избора между двете не може да има политика, трябва да има разум.

Такова неравностойно състезание може да има само една цел - да се покажат "мускули“ в безсмислено и трогателно усилие на РБ да се разграничи от ГЕРБ.

След като публично признаха ГЕРБ като дясна партия, след като са партньори в общо правителство, защо поставят избирателите в абсурдната позиция да избират между "десен" и "десен" кандидат? И то в няколко района на София.

И защо да бъде избран кандидат на РБ, който ще изпълнява програмата на кмета на ГЕРБ г-жа Фандъкова? След като за всички е ясно, че именно Стоянова е част от нейния екип и че именно заради това центърът на столицата днес изглежда коренно различно от преди шест години. Кметът Фандъкова спечели изборите с програма за развитие на София, част от която е програмата за район "Средец". Кметът на район "Средец" няма власт да бъде коректив или опонент - той трябва да работи в синхрон с голямата община. Въпреки че е избираем. Това не е игра на политика. След избора на Фандъкова хората очакват реализиране на мащабен мениджърски проект, за който е нужен екип. Е, с кого, според вас, ще работи по-ефективно кметът на София- с част от досегашния си екип в лицето на Стоянова или с нов човек без никакъв управленски опит?

Сделката в случая е от типа " Кон за кокошка“.

Професионално и политически е важно, според мен, за жителите на столицата в управлението да има опит, приемственост, компетентност и резултати. Независимо от партийните пристрастия и политическия ПР. Кметът на район в София е повече мениджър отколкото политик, защото няма реална власт, но има безброй отговорности и задължения да реализира столичната програма. На сърцето на София – "Средец", му прилича опитен и отговорен кмет. Къде по- добър от доктор по икономика и управление с 19 години успешна кариера в столичната администрация? Истинските софиянци от сърцето на столицата имат отличен кандидат в лицето на досегашния кмет В.Стоянова- проверен, доказан и компетентен кмет от екипа на Фандъкова. Това е шанс!

*Надя Миронова има висше техническо-инженерно образование и е доктор по „Социално управление" Има сериозен консултантски опит и над 30 изследвания, публикации, книги и учебници в областта на теорията на управлението, управлението на човешките ресурси и комуникациите. Специализирала е в Университета в Хаселт, Белгия и във Висше икономическо училище в Аахен, Германия. Доц. д-р Миронова е Заместник председател на Единна народна партия и Председател на Управителния съвет на Институт за политика и развитие.

Местни избори 2015. Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Споделяне

Още от Местни избори 2015