Екоминистърът кани природозащитници на разговори всеки петък

Асен Личев, сн. БГНЕС

Служебният екоминистър Асен Личев обявил пред заместниците си, че всеки петък от 14 ч. ще се провеждат срещи с представители на неправителствени организации, свързани с опазването на околната среда и екологията, съобщиха от пресцентъра на ресорното ведомство.

"Искам открит диалог с всички, които работят в сферата на екологията. Каузата за чиста природа и опазване на околната среда е обща. Отваряме вратите на Министерството за всички съмишленици", казал той.

Личев е посетил и Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) и се срещнал с изпълнителния ѝ директор Росица Благова, на която е било взето решение екоминистърът да вземе директно под контрола си ведомството, което следи в реално време състоянието на въздуха, водите и почвите.

Още преди ден Личев обяви, че че приоритет ще му е именно работата на ИАОС, в която той вижда проблеми.

Според него данните от управляваната от агенция Национална система за мониторинг на околната среда трябва да са публични и лесно достъпни, тъй като вълнуват цялото общество. "Ние сме длъжни да се гарантира лесен достъп до информацията за всеки български гражданин", заявил екоминистърът.

Споделяне

Още от България