Екоминистърът очаква помощ и диалог от гражданите

Нона Караджова предаде символичния ключ от еконимистерството на Юлиан Попов, сн. БГНЕС

Без притеснения в откритостта на Министерството на околната среда и водите новият му ръководител Юлиан Попов заяви в сряда, че негов приоритет ще е то да продължи да е стабилно и ефективно, ще разчита на досегашния екип и очаква гражданските организации да направят повече за него, отколкото той може да стори за тях. Не очаквайте обявяването на тайни и скандални документи, заяви Попов и похвали ведомството за прозрачността му.

 

“В крайна сметка българският химн е за околната среда”, бяха първите думи на Попов към журналисти.

 

Новият екоминистър обеща, че ще сформира граждански консултативен съвет и допълни, че ако досегашните заместнички на Нона Караджова – Евдокия Манева и Ивелина Василева, пожелаят да работят с него, той ще продължи да разчита на тях.

Караджова неколкократно обясни, че оставя в министерството стабилен екип, в който никой не е попаднал случайно, а е съставен от експерти с доказани качества, които са стълбът на ведомството и този стълб може да бъде надграждан. Тя каза на Попов, че очаква от него да продължи много трудната работа в областта на околната среда по начин, който да запази баланса между икономическото развитие и опазването на природата.

Оттеглящият се министър каза още, че е заварила проблемно министерство, което вече е стабилно. Тя определи Попов като съмишленик по темите за зелената икономика и нужните мерки срещу изменението на климата.

Споделяне

Още от България