"Екоравновесие" ще се преструктурира, за да е по-ефективно

"Екоравновесие" ще се преструктурира, за да е по-ефективно

Общинското предприятие "Екоравновесие", което е отговорно за бездомните кучета в София, ще претърпи сериозни структурни промени на персонала си. Това предвижда доклад на ресорния зам.-кмет Мария Бояджийска, внесен за разглеждане от Столичния общински съвет и цитиран от Дневник.бг.

Ще бъдат закрити длъжностите заместник-директор, технически секретар, пиар и асистент кореспонденция. Намалява се и административният персонал - от 10 на 7 служители, сред които директор, главен счетоводител, касиер-счетоводител, домакин и др. Същевременно се увеличават общият брой служители в предприятието - от 24 на 33 души.

В новата структура, вместо един ветеринар, вече четирима лекари ще извършват кастрацията и обезпаразитяването на бездомните животни. Дванадесет стават гледачите на прибраните от улицата кучета, в момента има само един такъв.

Повече ще са и диспечерите, които приемат сигналите на гражданите и координират работата по залавянето на бездомните кучета. Ще има и дежурни екипи през празничните и почивните дни.

В момента ловните екипите, които прибират бездомни кучета, са 8, а Фандъкова обеща скоро да станат 10. Те обаче се назначават на граждански договор и им се заплаща на брой заловено и върнато на място куче.

Проблемът с бездомните животни отново наболя, след като само в рамките на месец двама възрастни софиянци починаха след жестоки нахапвания от улични кучета.

Същевременно във вторник общинската комисия по екология реши да се прекрати обществената поръчка за избор на строител на първия етап на приюта за 2000 бездомни кучета в "Кремиковци". Нова процедура ще бъде обявена до няколко дни. Целта е да не се строи на етапи, а наведнъж.

Междувременно пък земеделският министър Мирослав Найденов съобщи, че от 1 юли всички регистрирани ветеринарни лекари от цялата стана ще имат достъп до националния регистър на бездомните и домашните кучета и ще могат да вписват в него животните, на които е сложен чип

До момента право на достъп до регистъра са имали само официалните ветеринарни лекари и ветеринарите, които имат договор с държавата за имунопрофилактика.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?