Екотурне в защита на парк "Пирин" ще обиколи 9 града

Екотурне в защита на парк "Пирин" ще обиколи 9 града

През следващата седмица в девет града на страната ще има информационна кампания в защита на националния парк "Пирин", за който до края на октомври трябва да стане ясно дали Върховният административен съд окончателно ще реши, че промяната на плана за управление на защитената територия, разрешаващ нови строежи, трябва да има изготвена екооценка.

Екотурнето в Пловдив, Стара Загора, Хасково, Русе, Пазарджик, Казанлък, Бургас, Благоевград и Сливен се организира от коалицията "За да остане природа в България“ с подкрепата на гражданите, които протестираха през цялата първа половина на годината срещу планираното застрояване на световното наследство на ЮНЕСКО.

От организацията посочват, че през последните месеци протестите на открито може да са затихнали, но това не означава че битката е приключила. На срещите, които ще се състоят във вторник, сряда и четвъртък, ще бъде обсъдено  кат да се продължи кампанията в защита на Пирин и какви са екопроблемите на съответния град.

"Продължаваме да се борим с пълна сила ден след ден, дело след дело", заявяват от коалицията, който отделно но този поход планира и специални събития в София и в градовете в чужбина, които досега участваха в протестите за опазването на парк "Пирин".

Програмата на срещите
 
23 октомври 2018 г., вторник
 
- Пловдив, 17:45 ч, Народна библиотека "Иван Вазов", ул. "Авксентий Велешки“ 17, конферентна зала-партер, вход откъм ул. „Иван Вазов“
 
- Стара Загора, 19 ч, Къщата на архитекта, ул. "Сава Силов“ 37
 
- Хасково, 18 ч, площад "Свобода“, пред областната управа
 
 
24 октомври 2018 г., сряда
 
- Русе, 18 ч, в туристическо дружество "Приста“, ул. "Княжеска“ 1
 
- Пазарджик, 18:30 ч, зала на бул. "Стамболийски“ 43А
 
- Казанлък, 18 ч, Хексагон на Алианс Франсез, ул. "23-ти Пехотен Шипченски Полк" 29

 
25 октомври 2018 г., четвъртък

 
- Бургас, 18 ч, залата на градската библиотека
 
- Благоевград, 18:30 ч, БГ кафе, ул. "Иван Михайлов“ 58, над спортния интернат
 
- Сливен, 18 ч, на Стария бряст

Споделяне

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?