Ексдепутатът от Суджукгейт обяви, че е натопен от свой длъжник

Ексдепутатът от Суджукгейт обяви, че е натопен от свой длъжник

Човекът, който ме обвини, ми дължи пари за ползване на помещения, заяви бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, замесен в т.нар. скандал Суджукгейт, пред Нова телевизия в неделя.

Срещу Мартинов има повдигнати шест обвинения, сред които за упражняване на натиск с цел определени облаги, за получаване на 4 тона суджуци, поискани от името на премиера Бойко Борисов, за отправена закана за убийство и други. След като бизнесмен от Добрим се оплака, че Мартинов го е рекетирал за суджуци и филе "Елена“ депутатът бе отстранен от парламента и от ГЕРБ.

"Няма фирма в Добрич, която да може да произведе 4 тона суджук", заяви сега Мартинов.

Според него човекът, който подал сигнала срещу него, му дължи пари за наеми.

"Аз направих постъпления, за да си искам сумата, но се оказа, че трите фирми, които имаха договори с мен, са продадени на хора в неравностойно положение”, обясни обвиняемият по аферата.

"Нормално е да бъда обиден. 11 години съм слугувал на ГЕРБ като не съм искал нищо в личен план. Нормално е човек да се чувства обиден, когато е работил в полза на партията”, добави той.

"Аз съм чел делото, след като му повдигнаха обвинение. В папките няма една експертиза”, коментира Христо Ботев, адвокатът на Живко Мартинов.

Свидетелите пък били познати на ищеца или хора, които искали да заемат определени постове в ГЕРБ в Добрич, но не стигнали до тях, заяви ексдепутатът.

Мартинов каза още, че се е виждал само веднъж с районния прокурор на Добрич, като не е искал от него намеса по определени дела, което също е част от обвиненията срещу бившия депутат. Той допълни още, че няма връзки с ръководителите на полицията в Добрич и не е използвал името на премиера Бойко Борисов, за да оказва натиск.

Споделяне

Още по темата

Още от България