Ексдепутати на "Атака" стават управители на София и областта

Илиян Тодоров и Николай Пехливанов

Двама бивши депутати от "Атака" ще бъдат назначени за областни управители на София-град и "София-област. От квотата на ВМРО ще бъдат назначени нови областни управители в Добрич и Русе, а сегашният управник на Бургас Вълчо Чолаков, който до момента представляваше Реформаторския блок, става човек на НФСБ.

Това съобщи лидерът на "Атака" Волен Сидеров, цитиран от БНР в четвъртък.

Назначенията ще станат ясни идната сряда на заседанието на правителството.

Ексдепутатът на "Атака" Николай Пехливанов ще стане областен управител на София на мястото на назначената от служебното правителство на Огнян Герджиков Диана Тонова. Пехливанов е строителен предприемач, заместник-председател на столичния общински съвет. През 2011 година бе кандидат за кмет на София.

Илиян Тодоров, който бе народен представител на партията на Сидеров в предишните два състава на Народното събрание, ще поеме София-област от София Торолова, която също бе назначена от служебния кабинет. Тодоров водеше листата на Обединените патриоти в Кюстендил на последните избори.

От квотата на ВМРО ще бъдат областните управители на Добрич и Русе, допълва радиото, но не посочва кои ще са те.

Областен управител на Добрич в момента е Детелина Николова, която след три мандата като кмет на града не успя да спечели местните избори през 2015 г. и бе назначена от предишния кабинет на Борисов за областен управител. Начело на областната администрация в Русе сега е Стефко Бурджиев, което е представител на ГЕРБ, но явно управляващите са решили да го жертват заради коалиционните патрньори.

НФСБ вече взе поста на областния управител в Стара Загора, след като на него педи ден бе назначена Гергана Микова, която досега бе директор на регионалния офис на телевизия СКАТ в Стара Загора и Пловдив.

Очаква се в Бургас поста си да запази досегашният областен управител Вълчо Чолаков, но вече като представител на партията на Валери Симеонов..

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?