Ексдепутати от ГЕРБ: Бизнесмени бяха рекетирани, държавата губеше по 1.5 млрд. от контрабанда

Сн. БГНЕС

По време на управлението на Бойко Борисов България губеше по 1.5 млрд. лева годишно от контрабанда на цигари, а бизнесмени масово са били рекетирани с помощта на МВР, каза в понеделник бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров пред ТВ7, който преди изборите напусна партията. В предаването участва и друг бивш депутат от ГЕРБ – Иван Петров, който говори за същото.

"Машината беше смазваща и поради тази причина хората още не могат да се отърсят от страха", обясни Димитров и подчерта, че е готов да сътрудничи на съдебните власти. Самият той е разследван в последните два месеца за подготвяна търговия с гласове в Етрополе.

Емил Димитров разбрал от бизнесмени, че МВР и данъчните се използват за рекет - за изземване на техния бизнес.

”На мен са ми казвали, че са им искали 50-70% от техния бизнес. Един ми каза за 80 процента”, каза бившият депутат. По думите му групите от полицаи и данъчни отивали при даден предприемач и му казвали да си прехвърли фирмата на друг човек.

Димитров обясни, че през октомври разказал всичко това на Бойко Борисов. Той му казал само: "Ами да ги хванем тогава"

”Манталитетът на Цветанов беше, че той искаше да е филтъра между премиера и останалите. Всеки, който имаше директен достъп до Борисов, Цветанов по милиционерски започваше чрез удобни медии да бъде дискредитиран. Казах му, че ако Цветанов и Фидосова определят правилата за изборите, аз няма да участвам, и че от резултатите няма да бъде доволен”, обясни Емил Димитров.

"Арогантността при Цветан Цветанов беше очевадна. Три години говоря за кумеца на Цветан Цветанов, който участва в схеми в източване на ДДС. Казвал съм ги тези неща и на Красимир Стефанов, бившия директор на НАП. Цветанов си го направи по най-наглия начин депутат, но това няма да му помогне, защото остават документи", каза в същото предаване на ТВ7 Иван Петров.

”МВР по времето на Цветанов премина границата - използваше се за разчистване на вътрешни неприятели, за неудобни бизнесмени”, допълни Петров. Той обясни как бил сигнализирал в МВР за конкретен случай с контрабанда с ”десетки камиони с цигари”, но разследването на стигнало доникъде. Бившият депутат обясни как парите са изтичали към олигархични кръгове.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?