Екшън със стрелба в София при задържането на шестима крадци на метални отпадъци

Екшън със стрелба в София при задържането на шестима крадци на метални отпадъци

След предприети бързи действия във вторник сутринта столични криминалисти са задържали шестима участници в кражби на кабели и метални части от две халета в района на кв. "Подуяне". При оказаната съпротива по време на задържането леко е пострадал един от униформените, съобщиха от МВР.

Разследването по случая е започнало вчера, след подаден сигнал за извършено престъпление на ул. "Майчина слава". Тази сутрин към 9.00 часа е било съобщено за аналогична кражба на съседно помещение. Веднага на място е пристигнала оперативна група, която е извършила оглед.

Районът е бил отцепен, а автопатрули на Пето РУ са предприели заградителни и издирвателни действия. На ул. "Стоян Попов" служителите на реда са забелязали две каруци, натоварени с метални отпадъци и кабели, в тях пътували и група от мъже и жени. Когато забелязали униформените, те започнали да хвърлят по тях и по служебните автомобили метални отпадъци. При оказаната съпротива е ранен в ръката единият от полицаите, на когото е оказана медицинска помощ.

С оглед недопускане на разрастване на инцидента, униформените са произвели два предупредителни изстрела във въздуха със стоп патрони. Част от пътуващата група успяла да избяга, задържани са шестима мъже и жени на възраст между 20 и 30 г., всички те са криминално проявени. Единият от тях - с 95 криминалистични регистрации и осъждан, е пострадал, оказана му е медицинска помощ.

По случая е образувано досъдебно производство. Предприети са действия по издирването на останалите участници в престъплението.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?