Експерт по корпоративни финанси и сливания стана зам.-министър на енергетиката

Теменужка Петкова. Сн.БГНЕС

Енергийният министър Теменужка Петкова от вторник има трети заместник, след като за такъв е бил назначен със заповед на премиера Бойко Борисов юристът и специалисти по корпоративни финанси и сливания и придобивания Николай Николов.

Така екипът на Петкова от заместници вероятно е окомплектован, след като миналата седмица в министерството бе назначен общинският съветник на ГЕРБ в Бургас Жечо Станков, а зам.-министърът Антон Павлов от служебния кабинет на Георги Близнашки запази поста си.

В изпратената от правителствения пресцентър биографичната справка за Николай Николов се посочва, че той е магистър по право и по международни икономически отношения от УНСС. Членува в Софийската адвокатска колегия. Има над 19 години опит в областта на корпоративните финанси, сливанията и придобиванията, натрупан основно в "ПрайсУотърХаус Купърс", където достига ниво "старши мениджър", преди да основе консултантската компания "Транзакта" през 2002 г. Николов участва в множество проекти в частния сектор, включително в енергийната сфера, в България и региона, информира пресслужбата.

Споделяне

Още от България