Експлозиви са намерени в дома на убитото във френските Алпи семейство

Експлозивни вещества са намерени в британския дом на семейство Ал Хили, станало жертва на убийство миналата седмица във френските Алпи, съобщи Франс прес.

Все още не се уточнява какво е естеството на предполагаемите субстанции. Журналист на Франс прес съобщи за пристигането в къщата на британски специалисти по обезвреждане на експлозиви.

 

Още след убийството на семейство Ал Хили зоната около къщата в Клейгейт край Лондон беше отцепена. В понеделник тази зона, забранена за достъп, се разпространи до съседните къщи и прилежащите територии и живеещите там бяха помолени да се евакуират.

 

Предстои седемгодишното момиче от Великобритания, оцеляло след убийството на неговите роднини, да бъде разпитано от полицията.

 

Френският прокурор по делото Ерик Майо каза, че 7-годишната Зейнаб, оцеляла при стрелбата със сериозни черепни травми, е извадена от изкуствената кома и сега е на успокоителни средства. Нейната 4-годишна сестричка Зийна, останала невредима физически при нападението, вече се е завърнала във Великобритания.

 

Основна версия на следствието е спор за пари между Саад ал Хали и неговия брат.

 

Ерик Майо разказа, че в семейството на убитите е имало спорове за пари, което се смята за един от мотивите за престъпленията. Във връзка с това братът на убития е бил подложен на официален разпит, на който заявил, че не е имал никакви спорове с жертвата.

 

Миналата седмица иракчанинът с британско гражданство Саад ал Хали, съпругата и тъщата му, която е шведска гражданка, бяха намерени убити в колата им край езерото Анси във френските Алпи. Открит бе застрелян и местен жител, за когото се предполага, че е станал неволен свидетел на престъплението.

Споделяне

Още от Свят