Експлозия в Белград, целта е защитен свидетел в дело срещу наркобос

В печатницата БМГ в белградския квартал Железник в неделя към 23 часа  избухна експлозия, която предизвика пожар, потушен след около два часа, съобщи Танюг, цитирана от БТА в понеделник. От сръбското министерство на вътрешните работи заявиха, че неизвестно лице е активирало и хвърлило експлозивно устройство, при което е избухнал пожар. Ранени няма.

Собственик на печатницата е Небойша Йоксович Йокса, на 40 години, който е защитен свидетел в процес против укриващия се наркобос Дарко Шарич. Йоксович получил статут на защитен свидетел преди повече от две години, след като от килия на централния затвор изпрати писмо до Прокуратурата за организираната престъпност, в което изрази готовност да сътрудничи.

Въпреки че непосредствено след арестуването си през 2010 г. той отрече да  има връзка с търговията на наркотици от Южна Америка, в замяна на облагодетелстван статут Йоксович реши да разкаже на полицията всичко, което му е известно за Дарко Шарич и неговата група. Йоксович дал свидетелски показания  за контрабандата на наркотици и дейността на клана на Шарич в Италия. Според медиите той бил главният човек на Шарич в тази страна.

След като Небойша Йоксович даде показания за пръв път, бяха извършени няколко нападения срещу негово имущество, а от бомба, поставена в кола,  загина негов близък роднина.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани

Къде му е мястото на Бойко Борисов?