Експлозията на кола в Берлин е дело на организираната престъпност

Снимка: "Ди Велт"

Един човек загина при експлозия на бомба в автомобил в германската столица Берлин във вторник, съобщава местното издание "Ди Велт", позовавайки се на говорител на полицията.

Автомобилът се взривил около 8 ч. сутринта (9 ч. българско време) на натоварено кръстовище в западния берлински квартал Шарлотенбург, докато сребрист "Фолксваген Пасат" се е движел по "Бисмаркщрасе". Вследствие на експлозията колата се преобърнала и се блъснала в паркиран автомобил.

Взривното устройство вероятно е било прикрепено под леката кола, съобщи прокуратурата в германската столица. "Предполагаме, че това е било покушение с цел убийство чрез поставен под автомобила експлозив", заяви нейният говорител Мартин Щелтнер.

Загиналият е 43-годишен турчин. От 2008 г. срещу него се е водело следствие за връзки с наркотрафик, организиране на незаконни хазартни игри и фалшифициране на пари.

Щелтнер отхвърли възможността експлозията да е терористичен акт.

Полицията подозира, че убийството е дело на организираната престъпност. В момента следствието се опитва да установи лица от обкръжението на шофьора.

Органите на реда не изключват и възможността загиналият да е станал жертва на нападение, насочено срещу друг човек. Той не е бил собственик на взривения автомобил. Името на собственичката навежда на мисълта, че тя е от турски произход.

Онлайн изданието на всекидневника "Берлинер моргенпост" съобщава, без позоваване на източници, че е възможно да става дума за разчистване на сметки в престъпните среди, включително сред рокерски банди или руската мафия, предаде Франс прес.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?