Експресно раздават на вестници още един милион лева за реклама на цифровизацията

След като пръсна над 17 млн. лв. за реклама на цифровизацията, от която хората не разбраха нищо, сега Министерството на транспорта прави нова експресна поръчка за разпределянето на още един милион лева само за печатни медии. Това става ясно от публикуваното във вторник обявление на сайта на транспортното ведомство и в Регистъра за обществените поръчки.

Основната цел на поръчката е информиране чрез печатни издания на населението за наземното цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T), което бе въведено от 30 септември 2013 г., е посочено в мотивите за обявяване на поръчката.

"Целта е да се продължи да се предоставя в максимално достъпен вид информация за видовете цифрово телевизионно радиоразпръскване, която да достигне до широката общественост", се казва още в обявата.

Транспортното министерство се е спряло на печатните издания – вестници и списания, защото ще могат да се предоставят информационни и разяснителни материали за декодерите и антените. Предвижда се в национални и регионални печатни медии да се публикуват рекламно-информационни карета.

Прогнозната стойност на поръчката е 833 333.33 лева без ДДС.

Срокът за подаване на офертите е 1 ноември 2013 г., като се предвижда да бъдат отворени на 4 ноември.

В същото време срокът за изпълнение на поръчката е 15 декември.

Спреният на 30 септември аналогов сигнал остави без телевизия 100 000 души по данни на мултиплексните оператори. Според шефа на КРС Веселин Божков без телевизия са между 360 хиляди и един милион души.

На практика може да се окаже, че хората без телевизия са повече от обявения брой, защото голяма част от бедните, които нямат право на безплатен декодер в областните градове, останаха също без телевизия, защото нямат пари да си купят цифров приемник или декодер.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?