Ексшефът на "Софийски имоти" Тошко Добрев оправдан по поредно дело

Тошко Добрев, сн: БГНЕС

Бившият директор на "Софийски имоти" Тошко Добрев бе оправдан по поредно дело, заведено срещу него, този път за неизгодна продажба на акции на общинското дружество. Това реши на заседанието си в сряда Софийският градски съд, но решението може да бъде обжалвано.

Добрев бе обвинен, че е продал 2425 акции на "Софийска вода" за 126 хил. лв., при положени, че пазарната им стойност е била с над 40 хил. лв. по-висока. Обвинението претендира именно да такива щети - 40 379.25 лв., но магистратите не намериха Добрев за виновен.

Досега Добрев се измъква сух от две обвинения, които бяха прекратени заради изтичането на абсолютната им давност. Така отпадна и единствената му присъда от по четири години, която бе наложена от Софийския апелативен съд по обвинение в безстопанственост. Другото обвинение бе отново за неизгодна сделка.

Според обвинителния акт безстопанствеността е извършена в периода от 12 декември 1999 г. до 25 януари 2000 г., а неизгодната сделка е сключена на 26 юни 2000 г. За неизгодната сделка Добрев също бе осъден на 4 години на първа инстанция, но след това бе оправдан на два пъти.

И двата случая бяха прекратени през септември 2015 г. заради изтичане на 15-годишната давност

Споделяне

Още от България