„Елаците-Мед” взе разрешение за търсене на злато

Разрешение за търсене и проучване за добив на мед,злато и сребро получи "Елаците-Мед", след като в четвъртък Министерски съвет одобри заявлението на компанията. Документът е за площ "Елаците-Пирона", намираща се в Етрополска Стара планина. В продължение на три години ще се проучват 14.967 кв. км. В търсенето на полезните изкопаеми дружеството ще вложи 426 000 долара, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Общините Стамболийски и Перущица ще получават по 15 процента от концесионното възнаграждение при добива на баластра от находище "Елаците", в землището на село Йоаким Груево и град Пещера. Площта му е 493 898 кв. М и негов концесионер ще е "Пътинженеринг", Пловдив. Срокът на договора е 25 години. Минималната инвестиционна програма на дружеството е за 280 000 лв.

Правителството разреши също така на "Геопроучване АВ", Ямбол, да продължи изпълнението на концесията за добив на варовици от находище "Големият кайряк", община Тунджа. "Геопроучване АВ" ООД е правоприемник на концесионера "Геоинвест инженеринг" АД. Планираните инвестиции за периода на концесията са 474 000 лв.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?