Електронни листовки за кандидат-шофьорите – от март догодина

Електронни листовки за кандидат-шофьорите ще се въведат най-късно от март 2011 г., съобщи в четвъртък Атанас Тодоров, зам.-шеф на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА). Софтуерът за листовките ще е готов до края на тази година, така че въвеждането им може да стане и преди март.

От 1 октомври се въвежда видеонаблюдението на теоретичните и практическите изпити за придобиване на книжка, припомни Тодоров. Учебните центрове към автомобилната администрация вече са оборудвани, има осигурени камери за изпитващите служители на агенцията, които ще ги носят със себе си на практическия изпит.

Срокът за видеонаблюдението беше отложен от 1 юли за 1 октомври, защото конкурсът за доставка на камерите бе обжалван. Поръчката е възложена на "Лирекс БГ" за близо 60 хил. евро с ДДС.

Фирмата има внушителен брой поръчки от държавните институции. Тя е монтирала видеокамерите по софийските булеварди. Конкурсът е проведен от МВР. "Лирекс" изпълнява и част от проекта за информационна система на Висшия съдебен съвет. Тя е изградила информационен портал за Министерството на земеделието и храните и т.н. Управители на "Лирекс" са Манол Илиев и съпругата му Димитринка Илиева.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?