Електронно може да се заявят 7 услуги за изборите на 14 ноември

Електронно може да се заявят 7 услуги за изборите на 14 ноември

На портала за достъп до електронни административни услуги на Държавна агенция "Електронно управление" - egov.bg могат да бъдат заявени електронно 7 услуги, предоставяни от общински администрации за предстоящите на 14 ноември избори за президент и за народни представители.

Услугите са публикувани в раздел "Граждански права и правен ред", секция "Достъпност, публичност и прозрачност", съобщиха от държавната агенция.

Ето и услугите, които може да се ползват електронно:

Подаване на заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес (чл. 36, ал. 1, ал. 3 и 4 от Избирателния кодекс)

Подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия (по чл. 37, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс)

Подаване на заявление за вписване в избирателния списък (чл. 27, ал. 3 и 4 във връзка с чл. 307, чл. 314, 243 и чл. 251 от Изборния кодекс)

Подаване на заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък (по чл. 43, ал. 1, изр. 1 от Изборния кодекс)

Подаване на заявление за изключване от списъка на заличените лица преди предаване на избирателния списък на СИК (чл. 39, ал. 2 – 6 от Избирателния кодекс)

Подаване на заявление за издаване на удостоверение за гласуване на друго място (чл. 34, ал. 1, 2, 3 и 4 и чл. 114, ал. 3 от ИК)

Подаване на Заявление-декларация за изключване от Списъка на заличените лица от избирател, заявил, че ще гласува извън страната и заличен от избирателния списък по постоянния му адрес на това основание преди предаването на избирателния списък на СИК (чл. 315, ал. 2, чл. 252, ал. 2 във връзка с чл. 39, ал. 2от Избирателния кодекс)

Споделяне

Още от Избори 2 в 1