Електросистемният оператор с подменен борд

Сменени са членове на Съвета на директорите на “Електроенергийния системен оператор“ (ЕСО), дъщерно дружество на НЕК, съобщиха от електрическата компания в понеделник.

От борда са освободени досегашният шеф на дружеството Иван Айолов и Валентина Христова. Поста си запазва Митю Христозов, който от дълги години и директор на Централното диспечерско управление на компанията.

Новите лица са Иван Йотов, който заменя Айолов на поста и Диана Янева. Тя е и.д. шеф на дирекция “Природни ресурси и концесии“ в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Йотов има близо 16-годишен стаж в структурите на “Националната електрическа компания“. От 2000 г. заема длъжността началник електропреносен район Плевен към предприятието “Мрежи високо напрежение“ на НЕК, а от 2007 г. ръководи Мрежови експлоатационен район – Плевен в ЕСО. Завършил е ВМЕИ – Габрово със специалност Електроинженер.

Промяната в Съвета на директорите на ЕСО се налага заради изтичане на мандата на предишното ръководство, обясниха от НЕК. Новият борд е с тригодишен мандат.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?