Електротабла по “Дондуков“ станаха артгалерия

Снимка: ЧЕЗ

Сто електрически табла в централната част на София вече са превърнати в художествени платна, след като в четвъртък и 26 от таблата по булевард “Дондуков“ станаха улична арт галерия. Акцията сложи финала на от проекта “Цветни улици“ за разкрасяване на градското пространство, реализиран от доставчика на ток в западна България ЧЕЗ със сътрудничеството на Галерията за модерно изкуство и Столичната община.

В кампанията се включиха талантливи стрийт художници, които изрисуваха електротаблата и по улиците “Цар Иван Шишман“, “Г. С. Раковски“, “Граф Игнатиев“, булевардите “Витоша“, “Княгиня Мария Луиза“, „Патриарх Евтимий” и други.

“В артистичната акция тази година се включиха много млади художници с креативни идеи и позитивни послания, каквато е целта на кампанията „Цветни улици“, отбеляза Деница Атанасова-Гергова, президент на Галерията за модерно изкуство. “Разходката по столичните улици вече носи едно ново настроение на минувачите с цветни творения в поп арт и анимационна стилистика, етно елементи, дори табла тип инсталации“, допълни тя.

В бъдеще ЧЕЗ планира подобни акции и в други градове в Западна България, казаха от енергийната компания.

Споделяне

Още от България