Елена Поптодорова смята, че е жертва на бизнес групировки и ДС

Елена Поптодорова, сн. БГНЕС
"Съдейки по източниците на поредицата от лъжи, мога само да направя обосновано предположение, че това са онези бизнес интереси, които не просто не желаят да излязат на светло, но и отказват да следват върховенството на закона и това е доказано. Моят опит с такива бизнес групировки или с такива бизнес сделки е сведен до желанието им да получат легитимация в САЩ, което не можеше да им бъде дадено”, коментира бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.
 
Тя говори за случая, при който бе задържана за кражба на летището във Варшава. Според нея това е  ”нелеп инцидент, който се използва от задкулисието".
 
”Моят живот е белязан от проби за издръжливост и смятам да посрещна всяка следваща ”гореща чаша вода” със сила и с убеждението, че го правя не само за себе си, но и за околните”, каза Поптодорова пред Нова телевизия.
 
Тя коментира, че няма ”никакво физическо или друго заболяване”.
 
”Аз съм изцяло клинично здрава. Нямам никакви лечения в или извън клиники. Това беше активно мероприятие, специално подхванато за целта, за да ме срути психически като публичен оратор по теми, които очевидно не са в интереса на тези, които са го замислили. Отново тези тъй наречени сведения тръгват от бивши служители на Държавна сигурност – без място, без време, без конкретика”, каза Поптодорова.
 
По думите ѝ случаят се използва в момента, тъй като името ѝ се свързва с възможност за високи позиции. Тя обаче бе категорична, че няма политически амбиции.
 
Тя коментира и оставката, която подаде от поста си на ръководител на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет.
 
”Оставката ми от там беше мое лично решение. Имам документалните доказателства за това, че не са ми искали оставката. В момента, в който мой приятел ми се обади и ми каза, че са излезли два реда в полското радио и 32 минути по-късно новината е подета от РИА Новости, аз знаех какво трябва да направя. Никога не бих нанесла щета на тази организация”, обясни тя. 
 
”Аз съм направила възможно най-многото за моята държава. Аз съм създала Асоциацията на българските училища, включително цялата мрежа от български училища в САЩ. Аз съм създала Корпуса на почетните консули в САЩ. Аз съм извършила невъзможното – кръщаването на кръстовището до нашето посолство във Вашингтон на името на Димитър Пешев. Аз съм свършила страшно много за моята държава. Аз нямам нужда от реабилитация, моята държава ако иска може да ме ползва”, каза още Елена Поптодорова.
 
Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?