Елизабет ІІ ще посети снимките на "Игра на тронове"

Елизабет ІІ ще посети снимките на "Игра на тронове"

Британската кралица Елизабет ІІ и съпругът ѝ принц Филип ще посетят снимачната площадка на сериала "Игра на тронове" (Game of Thrones") по време на визитата си в Северна Ирландия, съобщават в Twitter от британската кралска резиденция.

 

В Северна Ирландия кралицата и съпругът ѝ ще са от 23 до 25 юни. Очаква се те да посетят квартал "Титаник" в Белфаст, където се снима сериалът на НВО, който в понеделник излъчи последния епизод от четвъртия си сезон. Не се съобщава на коя точно дата кралското семейство ще се срещне с актьорите и снимачната група.

 

Освен в Северна Ирландия сериалът по фентъзи книгите на Джордж Р.Р. Мартин от поредицата "Песен за огън и лед" се снима също в Малта, Хърватия, Исландия и Мароко.

 

Последният засега епизод "Децата" от превърналия се в най-популярен сериал на НВО бе гледан в от рекорден брой зрители – 7.1 млн. души. Това е с 1.5 милиона зрители повече в сравнение с последния епизод на предишния сезон.

 

"Игра на тронове" наскоро задмина по гледаемост популярната поредица "Семейство Сопрано".

 

Средно всеки епизод на сериала е бил гледан от 18.6 зрители по света чрез всички платформи за излъчване. Създателите му обещаха още два сезона.

 

В предишните три сезона те се стараеха да следват плътно всяка от книгите на Мартин, но в четвъртия промениха концепцията като "отложиха" някои събития от четвъртия том "Пир за врани". Петата книга "Танц с дракони" излезе през 2011 г., където авторът заплита още повече интриги и оставя читателите в очакване на тяхното развитие в следващата книга "Зимни ветрове", чиято дата за публикуване обаче не е съобщена.

 

Вероятно режисьорите на поредицата ще ползват пропуснатите в четвъртия сезон събития от "Пир за врани" и базата на "Танц с дракони" за пети и шести сезон.

Споделяне

Още от Общество