Елизабет Втора си върна за неволната грешка на Джордж Буш

Кралица Елизабет Втора си върна за грешката, която направи неволно президентът на САЩ Джордж Буш, когато я приветства по време на посещението ѝ в Щатите, предаде АП, цитирана от БТА.

На официалната вечеря във вторник, която кралицата даде в края на визитата си в чест на Буш и като се отклони от строгия протокол, тя започна словото си с думите: "Чудя се дали да не започна моя тост така: "Когато бях тук през 1776..."

Шегата бе в отговор на неволната грешка на президента Буш при посрещането на Елизабет Втора в Белия дом, когато едва не я състари с два века. "Вие сте се срещали и вечеряли с 10 американски президенти. Вие помогнахте на нашата страна да отпразнува  двеста годишнината от създаването си през 177...", се обърна Буш към кралицата и малко преди да довърши изречението се спря. После се поправи и спомена вече вярната 1976 година. Грешката на Буш бе посрещната със смях от хилядите присъстващи на церемонията.

Запитан от журналистите как е коментирала кралицата грешката му, Буш отговори: "Нищо не ми каза."

Едва ли 1776 е любимата година на кралицата, посочва АП. Това е времето на Американската революция, когато Великобритания губи най-богатата си колония.

На вечерята във вторник кралицата продължи тоста си, като похвали тесните връзки между Обединеното кралство и САЩ, допълва агенцията.

По време на посещението си 81-годишната Елизабет Втора, която често сменяше тоалети и шапки, беше в Джеймстаун, Вирдижиния, където преди 400 години са се установили първите британски заселници в Америка. Тя присъства в град Луисвил на прочутото конно надбягване "Дербито на Кентъки", посети космическия център на НАСА "Годар" край Вашингтон и мемориала в памет на жертвите от Втората световна война в столицата, припомня АП. 

Споделяне

Още от Свят