Елтън Джон и Майкъл Кейн участват в рекламен клип за ваксинацията

Елтън Джон и Майкъл Кейн

Двама от най-известните британски изпълнители - певецът сър Елтън Джон и актьорът сър Майкъл Кейн, участват в комичен рекламен клип, за да насърчат възрастните хора да се ваксинират срещу коронавирус, съобщава Ройтерс.

Клипът представя как 73-годишният сър Елтън Джон се явява на прослушване за рекламата на Националната здравна служба, където трябва да изиграе, че получава първа доза на ваксината. Режисьорът изглежда не е впечатлен от неговите актьорски умения и иска от него да го изиграе като сър Майкъл Кейн. Елтън Джон се преструва, че е инжектиран, след което започва да пее един от своите хитове - "I'm Still Standing" (Все още се държа), но режисьорът го прекъсва с думите: "Благодаря, Джон, ще ти се обадим".

След това Елтън Джон е заменен с 87-годишния Майкъл Кейн, който е "спечелил" ролята и му бият ваксина. "Току-що ме ваксинираха. Не болеше", казва Кейн и повтаря ключовата фраза от многобройни негови превъплъщения на екрана: "малцина знаят това".

Рекламният клип е организиран от бившия хирург и член на горната камара на британския парламент - лорд Ара Дарзи, който е приятел с двете звезди.

Националната здравна служба уточнява, че сър Елтън Джон и сър Майкъл Кейн са ваксинирани срещу коронавирус.

Великобритания вече е поставила първата доза от ваксината на над 12,6 милиона души и е на път да постигне целта от 15 милиона ваксинирани от четирите приоритетни групи, включително лицата над 70 години, до 15 февруари. Въпреки това съществуват опасения, че някои хора избягват ваксините заради дезинформация или конспиративни теории, отбелязва Ройтерс. Националната здравна служба призовава всички на възраст над 70 години, които още не са се ваксинирали, да отидат да го направят.

Говорейки за участието си в рекламния клип, сър Елтън Джон заяви: "Исках да участвам в този филм, за да помогна да бъдат показани ползите от ваксинацията и как тя ни помага да се защитим, както и хората, които обичаме. Надявам се, че можем да се обединим и да се включим в борбата с това ужасно заболяване".

Споделяне

Още от Коронавирус