Емануел Артур е новият директор на "Нестле България"

Емануел Артур

Емануел Артур е новият изпълнителен директор на "Нестле България" АД от 1 октомври 2016 г., съобщиха от компанията.

В момента той е управляващ директор на бизнеса със сладолед на "Нестле" за Балканите.

Емануел Артур започва работа за "Нестле" през 1984 г. във Франция, като последователно заема различни позиции в областта на продажбите, маркетинга и мениджмънта на редица пазари, сред които Великобритания, Тунис, Египет, Франция и Швейцария.

През 2010 г. Емануел Артур поема ръководството на бизнеса на Нестле със сладолед за Русия и Евразия, а през 2015 г. е назначен за управляващ директор на сладоледения бизнес на компанията за Балканите.

През последната година той работи усилено за обединяването на отделните страни в региона, развива пазара, оптимизира продуктовото портфолио и постига положителни бизнес резултати.

Емануел Артур ще продължи да управлява сладоледения бизнес на Балканите за новосъздаденото съвместно дружество Froneri до края на годината.

Досегашният изпълнителен директор на "Нестле България" Хуан Карлос Пералехо от 1 октомври 2016 г. ще заеме позицията глобален лидер за стратегическата марка на "Нестле" в шоколадовия бизнес KIT KAT във Веве, Швейцария.

Той започва работа в компанията през 1987 г. и е заемал различни позиции предимно в бизнеса с шоколадови и захарни продукти.

Пералехо е част от българския екип на компанията от март 2012 г. През последните четири и половина години успява да постигне успешна промяна в бизнес модела на "Нестле България" и да изгради мотивиран екип.

Споделяне

Още от България