Емблематичното бяло Ферари от "Маями Вайс" се продава на търг

Емблематичното бяло Ферари от "Маями Вайс" се продава на търг

Този месец един от ембламатичните бели автомобили - Ферари Тестароса (Ferrari Testarossa), участвал в популярния телевизионен сериал от 80-те "Маями Вайс", ще бъде пуснат на търг в Калифорния и се очаква да донесе до един милион долара, информира ДПА.

Стилното Ферари, шофирано във филма от актьора Дон Джонсън в ролята на Сони Крокет, е държано 25 години в хангар, преди да бъде освежено за продажбата тази година.

Тестароса е необичаен избор за детектив на тайни мисии. Автомобилът обаче много добре се съчетаваше със слънчевите очила Рей Бан (Ray Ban) и костюмите Армани (Armani), носени от Крокет и партньора му Рикардо Тъбс, изигран от актьора Филип Майкъл Томас.

Традиционно Ферарито изглежда най-добре в червено, но чисто белият 12-цилиндров екземпляр с мощност 390 конски сили е изминал само 16 000 мили (26 000 км).

За драматичните сцени с преследвания са използвани каскадьорски автомобили, затова "животът" на Тестароса е бил спокоен.

Според ценовите листи запазен модел Тестароса от такъв клас и с такъв известен произход обикновено би струвал около 90 000 долара. Търгът на аукционна къща Мекъм (Mecum) ще бъде в Монтерей по време на Автомобилната седмица в Пебъл бийч от 11 до 16 август.

Собственикът на второто бяло Ферари, използвано за снимките на "Маями Вайс", твърди, че е отказал оферта от един милиона долара за колата.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?