Емел Етем: Опитваме се да правим чудеса от героизъм

Емел Етем: Опитваме се да правим чудеса от героизъм

Вицепремиерът от ДПС, министър на извънредните ситуации, а отскоро и майор от резерва на Българската армия Емел Етем демонстрира в сряда присъщата си "скромност" като заяви, че ръководеното от нея министерство "е най-модерното от трите министерства в сферата на националната сигурност".

Пред парламентарната комисия по бедствия и аварии Етем представи дейността на дирекция "Гражданска защита" към Министерството на извънредните ситуации (МИС) заедно с нейния директор Стефко Буруджиев.

Според Етем ней-ното министрество е най-модерно "благодарение на системите, които отговарят на НАТО-вските стандарти". То освен това участвало активно в различни инициативи по линии на НАТО и ЕС, където нашите сили "получават висока оценка в подготовката си".

"За четири години свършихме много работа по ангажиментите, които имаме. Опитваме се да правим чудеса от героизъм", каза министърът и добави, че всяка държава трябва да заделя сериозна сума от брутния си вътрешен продукт, за да гарантира сигурност и защита на своите граждани.

Приоритет за министерството е изграждането на оперативните комуникационно-информационни центрове в 28-те териториални дирекции на МИС и на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?