Емел Етем заминава за САЩ с голям антураж

Вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем заминава на официално посещение в САЩ, съобщиха от ведомствения пресцентър в петък.

В българската делегация, водена от майор Етем, са включени председателят на парламентарната комисия по бедствия и аварии Венелин Узунов, зам.-министърът на здравеопазването Стоян Стоянов, началникът на Националната служба "Пожарна безопасност и спасяване" Николай Николов, директорът на Главната дирекция "Гражданска защита" в МИС Стефко Бурджиев.

Програмата на Етем, която от "скромност" наскоро оцени работата на министерството си с "много добър", ще бъде изключително натоварена, а визитата очевидно е от изключителна важност предвид големината на българската делегация.

Във Вашингтон министър Етем ще изнесе лекция в центъра "Удроу Уилсън", посветена на обединените усилия на правителствата в борбата с природните бедствия. Тя ще има срещи в Държавния департамент, Федералната агенция за управление на извънредните ситуации (ФЕМА), както и в Института за управление на извънредни ситуации в Емитсбърг.

Етем и целият и антураж ще се запознаят и с дейността на Агенцията за вътрешна сигурност и управление на извънредните ситуации на Вашингтон, където на експертите от българска страна ще бъде представен план на града за реагиране при бедствени ситуации.

Работата на делегацията обаче не свършва дотук. Много полезна за българския данъкоплатец ще бъде и визитата на Етем и компания в Щатския център за спешни операции в Денвър. Това посещение е планирано за 8 април. Оттам нашите "борци" с бедствията и авариите ще наминат и през Конгреса на щата Колорадо и огледат терена, поразен от торнадо на 22 май миналата година, съобщават от МИС без да споменават размера на разходите по командировката.

В Ню Йорк министър Етем ще се срещне с представители на българската общност. Българската делегация ще бъде приета и от Брадфорд Билет - заместник-комисар в офиса на кмета на Ню Йорк.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?