Емил Димитров обяви отстраняването на Фидосова от ГЕРБ за привидно

Борисов бил абдикирал от ГЕРБ и надали знаел за мокрите поръчки за оклеветяване

Искра Фидосова и Цветан Цветанов са обявени за главните виновници за проблемите на ГЕРБ, сн. БГНЕС

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който бе сред най-приближените на бившия премиер и лидер на партията Бойко Борисов, заяви в неделя пред ТВ7, че отстраняването на Искра Фидосова от парламента и от ГЕРБ е само привидно и тя в бъдеще щяла да продължи да командва в партията. В същото време той изрази мнение, че е склонен да вярва, че Бойко Борисов е знаел кой кадрува в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Нейният председател Филип Златанов бе отстранен от поста заради това, че комисията е изпълнявала директни политически поръчки, отчитани пред "И.Ф", "Ц.Ц." и "Б.Б."

 

Бойко Борисов абдикира от ГЕРБ. Партията се управляваше от Цветан Цветанов, а Искра Фидосова изпълняваше мокрите поръчки за оклеветяването и отстраняването на инакомислещите, заяви Емил Димитров и допълни, че именно заради техния метод на работа бил напуснал партията.

 

Бившият депутат твърди, че е сред хората, които са били лично преследвани от двамата кардинали в сянка. Ексминистърът и Фидосова му спретнали медийна атака и показвали публикациите във вестниците на Борисов като абсолютни доказателства. Знаел е, че подслушват телефона му и дори предупредил Цветанов, че това не е редно.

 

Бойко не е на власт заради грешките на своите министри, които проядоха правителството отвътре, твърди бившият депутат. По думите му той и сега се е отървал от Фидосова само привидно. Под сурдинка се носело, че "кадровичката" се готви да командва и в бъдеще от "17-ия етаж".

 

"Има хора, които ги е страх да кажат. Страхът все още е много голям. Това, което съм писал като показания, няма да го коментирам, защото това е застраховка", добави Димитров, който има нотариално заверени в друга държава свидетелства срещу бившите си съпартийци, но не каква какви са те.

 

"Непрекъснато съм подслушван. Последната година и половина непрекъснато съм подслушван, а може би още от началото на мандата на ГЕРБ. Това го усещах. Предупредих Цветанов, че номера съм го прехвърлил на физическо лице. Културно предупредих Цветанов, че тези неща не трябва да се правят и му казах: Колега държа да те уведомя, че телефонът съм го прехвърлил на физическото лице Емил Димитров, а по Конституция е невъзможно подслушването на депутат. А иначе подслушването беше тотално. Всички са идвали да се оплакват от Цветанов и от подслушването", обясни Димитров.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?