Емил Димитров-Ревизоро: ГЕРБ бетонира няколко министерства като безконтролни

Емил Димитров - Ревизоро
Има няколко министерства, за които ГЕРБ са положили усилия да са безконтролни. Това каза по бТВ Емил Димитров-Ревизоро, който стана депутат от  "Обединените патриоти”. 
 
Той даде пример с министерствата на правосъдието, вътрешните работи и финансите. 
 
По думите му това означава, че и министърът в съответното ведомство, и председателят на ресорната парламентарна комисия ще са от една и съща политическа сила.
 
”Ако министърът е от една политическа сила, би било добре председателят на комисията, която контролира този министър, да е от друга сила”, отбеляза той. 
 
По думите му има министри, които са бетонирани да бъдат в голяма степен безконтролни.
 
Той коментира още, че приема и Валери Симеонов, и Красимир Каракачанов да са вицепремиери с дадени ресори, за да участват наистина във властта и да носят отговорност.
Емил Димитров каза обаче, че няма амбициите за митниците. 
 
”Присъствието на още един партньор в коалицията обрича всички подобни неща на неуспех. Може ли да имаш в парламента човек, който се занимава с лекарства и с горива, и да разчиташ, че от другата част на коалицията някой ще отиде в митниците. Нали първата му работа ще е да отреже главата на този човек. Ако аз отида в митниците, първата ми работа ще е да покажа какво става с лекарствата, с горивата и с редица други схеми”, обясни той. 
 
Според него това би означавало, че ”няма да имаш гласове после в парламента за кворум”.
Споделяне

Още от България