Емил Джасим от "Да, България" заведе дела срещу няколко медии

Кандидат-депутатът от "Да, България" Емил Джасим заведе дела срещу няколко медии и един журналист за разпространяване на лъжи и клевети по негов адрес, съобщиха в сряда от движението.

Става въпрос за "кафявата" кампания, подета в последните седмици срещу учителя по история от няколко сайта, като "Блиц", "Пик" и "Труд" за това, че Джасим е нарекъл Васил Левски "лайно" в свое публично изявления. Въпросните дезинформации провокираха дори заплахи срещу него.

"В продължение на седмици т.нар. медии публикуваха серия от материали, в които обвиняваха Емил Джасим в "антибългарска пропаганда" и "гавра" с исторически личности като Васил Левски, насаждайки по този начин неверни и клеветнически внушения, че не уважава българската историческа памет", съобщават от "Да, България".

Затова и Джасим е завел искове срещу трите медии, както и срещу Ивайло Крачунов по чл.49 и 45 от Закона за задълженията и договорите (ЗЗД) – за нанесени неимуществени вреди, като всеки от исковете е за по 4500 лева.

Всъщност, манипулацията тръгва от участие на учителя по история в събитие на платформата за разпространяване на идеи "TEDx". Там Джасим цитира разговор между децата на свои приятели, в който едното разказваше, че е издало свой съученик за това, че е нарекъл Левски лайно.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?