Емил Кошлуков става програмен директор на БНТ

Емил Кошлуков става програмен директор на БНТ

Неуспелият кандидат за генерален директор на БНТ Емил Кошлуков ще стане неин програмен директор по покана на Константин Каменаров, който в края на август спечели конкурса за шеф на обществената телевизия.

Каменаров обяви в петък, че от 18 декември Кошлуков ще оглави дирекция "Програма БНТ1". Така той ще отговоря за стратегическото планиране на основния канал на БНТ.

Дирекцията включва два от ключовите продуцентски центрове, които развиват както вътрешния потенциал на телевизията, така и привличането на независими външни продуценти.

"Емил Кошлуков доказа, че има модерна визия за обществената телевизия, при това го направи открито и публично. Не е задължително конкурентите да са и съперници. Присъединяването на силни личности с професионални качества е приоритет за БНТ", заяви генералният директор на БНТ, цитиран от пресцентъра на медията.

Кандидатирайки се за шеф на БНТ това лято, бившият депутат от "Новото време" Емил Кошлуков почти до последно изглеждаше като фаворит в надпреварата. За последно той беше водещ в свързаната с Делян Пеевски телевизия "Канал 3", а преди това беше изпълнителен директор на "ТВ Седем" и "Нюз7" – два тв канала, финансирани от КТБ и фалирали малко след нея. Онова, което го препъна на финала на надпреварата за БНТ, бе бележката, която си извади от телевизия "Алфа" (тв канала на партия "Атака", взета на абордаж от Пеевки), с която да докаже необходимия стаж. Според журналисти от "Алфа" Кошлуков никога не е бил неин програмен директор, както се твърди в издаденото му удостоверение, но пък фактът, че фиктивният стаж е от партийна телевизия, предизвика скандал и вече щеше да е малко неудобно фаворитът на статуквото да спечели конкурса.

При изслушването му от СЕМ Кошлуков успешно влезе в тона на близките до Делян Пеевски медии и ползвайки опорните им точки, се провъзгласи за пазител на демокрацията и за човек, на когото не можело да се въздейства.

Споделяне

Още по темата

Още от България