Емил Кошлуков става водещ в БНТ

Емил Кошлуков става водещ в БНТ

Новият програмен директор на БНТ Емил Кошлуков ще стане водещ на публицистичното предаване на телевизията “Още от деня“ на мястото на напускащата телевизията Аделина Радева, съобщи “24 часа“. “Още от деня“ е обзорно публицистично предаване на БНТ, което се излъчва всеки ден от 18.30 часа.

Радева отива в Нова телевизия, където ще води сутрешния блок заедно с Виктор Николаев.

През миналата година СЕМ избра Константин Каменаров за шеф на БНТ в конкуренцията на Кошлуков. Бившият депутат от "Новото време" почти до последно изглеждаше като фаворит в надпреварата. За последно той беше водещ в свързваната с Делян Пеевски телевизия "Канал 3", а преди това беше изпълнителен директор на "ТВ Седем" и "Нюз7" – два тв канала, финансирани от КТБ и фалирали малко след нея.

Онова, което препъна Кошлуков на финала на надпреварата за БНТ, бе бележката, която си извади от телевизия "Алфа" (тв каналът на партия "Атака"), с която да докаже необходимия стаж.

Според журналисти от "Алфа" Кошлуков никога не е бил неин програмен директор, както се твърди в издаденото му удостоверение, но пък фактът, че фиктивният стаж е от партийна телевизия, предизвика скандал и вече щеше да е неудобно Кошлуков да спечели конкурса.

В началото на декември новоизбраният генерален директор на БНТ Каменаров назначи Надя Костова, също кадър на фалирата ТВ 7, за програмен директор на БНТ с правомощия да отговаря за четирите програми на телевизията. Надя Костова отговаряше за програмното съдържание на ТВ 7 по времето, когато щедро финансиращата я КТБ бе оглавявана от Цветан Василев, тогава все още бизнес партньор на Пеевски.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?