Емил Костадинов ще бъде заведен принудително в съда

Изпълнителният директор на футболен клуб ЦСКА Емил Костадинов ще бъде доведен принудително в съдебната зала по делото срещу бившия шеф на армейците Александър Томов и още трима души, които са обвинени във финансови престъпления.

Съдът се опитва от доста време да призове Костадинов, но бившият футболист винаги е възпрепятстван по различни причини.

Освен Костадинов на следващото заседание по делото принудително ще бъдат доведени и всички останали свидетели, които са редовно призовани, но не се явят в съда. Именно неявяването на свидетелите отложи процесът.

Преди това да се случи, прокуратурата депозира изпълнени съдебни поръчки от Люксембург, както и иск от ЦСКА за финансови претенции в размер на 3.5 млн. евро. Тази сума е била получена от заем от Интернешънъл асет банк и е била предвидена за разходи ЦСКА, но парите са изхарчени нецелесъобразно.

Александър Томов е обвинен в присвояването на около 5 млн. евро от ЦСКА и ощетяване на комбината "Кремиковци" с 29 млн. лева. Подсъдими са още и бившият изпълнителен директор на футболния клуб Александър Гарибов, членът на Управителният съвет на "Кремиковци" Иван Иванов и директорът на фирма "Финметал" Божко Бонев.

Междувременно Томов заведе дело срещу бившия премиер Сергей Станишев заради намеса в отнемането на лиценза на футболния клуб. Искът на Томов е за 1.1 млн. лева.

Той води дела и срещу ексминистъра на икономиката Петър Димитров за 200 000 лева. Причината са думи на Димитров в телевизионно предаване, в което нарече Томов "отровителя на София" и "човекът, който носи пряка отговорност за това, че "Кремиковци"не получи комплексно разрешително".

Споделяне

Още по темата

Още от България