Емили Сандей, Бен Хауърд и "Мъмфорд енд сънс" с наградите БРИТ

Емили Сандей

Шотландската певица Емили Сандей спечели тазгодишната награда БРИТ в категорията най-добра британска изпълнителка, а сред мъжете престижното отличие грабна Бен Хауърд. Наградата за най-добра британска група беше спечелена от "Мъмфорд енд сънс", а в категорията "Пробив на годината" отново бе отличен Бен Хауърд.

С приза "Изборът на критиците", който се връчва на изгряващи звезди на британската поп сцена, беше удостоен певецът и автор на песни Том Одел.

В международните категории наградата за най-добра изпълнителка беше връчена на Лана дел Рей, за най-добър изпълнител - на Франк Оушън, а за най-добра група - на "Блек кийс".

Наградата за най-добър британски сингъл беше присъдена на Адел за "Skyfall". Приз за най-добро изпълнение на живо бе връчен на "Колдпей". Като най-добър британски албум бе определен "Our Version of Events" на Емили Сандей.

Миналата година 25-годишната Сандей бе удостоена с приза "Изборът на критиците" на наградите БРИТ.

Ейми Уайнхаус, която почина на 23 юли 2011 г., беше номинирана посмъртно в категорията за най-добра британска изпълнителка.

Наградата за специално признание получи "Уорчайлд", а за глобален успех - "Уан дайрекшън".

Церемонията се състоя в "02 Арина" в Лондон, а водещ на шоуто за трета поредна година беше актьорът и комик Джеймс Кордън.

Споделяне

Още от Общество

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?