Емирът на Катар е на първо официално посещение в България

Снимка: БГНЕС

Емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани е на първото си официално посещение в България в четвъртък по покана на президента Румен Радев.

Основните теми в разговора между двамата ще бъдат свързани със задълбочаването на връзките между инвестиционните, бизнес и академичните среди на двете държави, съобщиха от прессекретариата на президента. 

На срещата им на „Дондуков“ 2 се очаква да бъдат обсъдени и бъдещи партньорства в областите на икономиката, енергетиката, селското стопанство, транспорта, търговията и туризма.

В рамките на посещението на Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани ще се проведе Българо-катарски бизнес-форум с участието на над 60 представители на компании от Катар.

В програмата на държавното посещение е предвидено да бъдат подписани редица документи за двустранно сътрудничество в областта на предприемачеството, образованието и науката, енергетиката, младежта и спорта. По време на визитата си в България емирът на Катар ще разговаря и с премира Бойко Борисов. 

Очаква се и подписването на три меморандума в областта на енергетиката, младежта и спорта и образованието в Министерския съвет.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?