Енел кандидатства и за две румънски ЕРП-та

Италианската компания Енел, която е един от основните кандидати в приватизацията на българските електроразпределителни дружества (ЕРП), ще кандидатства за покупката и на две ЕРП-та в Румъния.

От компанията съобщиха в четвъртък, че Борда на директорите на Енел е одобрил представянето на оферта за мажоритарен дял в румънските електроразпределителни дружества Banat и Dobrogea.

Мрежата на Banat Electrica покрива четири области, включително и Тимишоара, и обслужва 10% от клиентите в Румъния (850 000 клиента), а мрежата на Dobrogea Elektrica покрива четири области, между които и Констанца на Черно море, и обслужва 7% от клиентите в страната (590 000 клиента).

От компанията съобщават още, че бордът е одобрил и прогресивното оттегляне на фирмата от водния сектор, което е част от стратегия на Енел да концентрира дейността си върху бизнеса с електричество и газ. Фирмата ще предприеме директни преговори за продажба на дъщерното си дружество Enel Hydro, което държи концесиите и акциите за водния сектор в областите Калабриа, Кампаниа и Латина в Италия.

Споделяне

Още от Бизнес