Енергийната мрежа на ЕВН готова за зимата

Снабдителят на Югоизточна България с електроенергия е взел необходимите мерки за подготовка на мрежата и съоръженията за работа при неблагоприятни атмосферни условия през зимата, съобщиха в четвъртък от компанията ЕВН

Дружеството е инспектирало и ремонтирало съоръжения, доставило е нужното оборудване, зимно работно облекло, специализирана техника и инструменти.

Обходени за инспекция били над 54 700 км линии средно и ниско напрежение, профилактирани са над 11 500 трафопоста и възлови станции, подменени са над 5 хил. стълба по мрежа средно и ниско напрежение.

Осигурена е специализирана техника и материали за сваляне на лед от проводници, снегоходки и инструменти за работа под напрежение. Специалистите на дружеството монтират дистанционни щанги между проводниците на въздушните линии против допир в случай на буря или силен вятър.

Налице са и високопроходими автомобили, камиони и автовишки, както и моторни шейни за труднодостъпните планински райони. Осигурена е и възможност за допълнително мобилизиране на сътрудници на дружеството при извънредна ситуация.

„В резултат на всички предприети мерки от ''ЕВН България Електроразпределение'' АД по поддръжка на мрежата, дружеството ще посрещне зимата с инспектирани и изправни съоръжения”, заяви председателят на Управителния съвет на ‘’ЕВН България Електроразпределение'' АД Волфганг Хумер.

Споделяне

Още от Бизнес