ЕНП не приема популизма в споровете на двете страни за актуализацията на бюджета

Мария Капон

Единната народна партия с лидер Мария Капон подкрепи наложеното от президента Росен Плевнелиев вето на актуализацията на бюджета, но предупреди, че двете спорещи страни се поддават на популизъм. В разпространена до медиите позицията на партията се казва:

"Приветстваме желанието на президента да търси повече прозрачност в разходната част на бюджета и смятаме това за стъпка в посока, в която досега не е вървял. В мотивите му за частичното вето намерихме потвърждение на нашата теза, че са необясними занижените критерии в приходната част. Това още веднъж потвърждава, че са необходими незабавни смени в Агенция „Митници“, заявява председателят на ЕНП Мария Капон.

"За нас е политическо заиграване да се твърди от г-н Плевнелиев, че се приемат само 40 млн. лв. за социално слабите, а също така г-н Миков от управляващата тройна коалиция да твърди, че актуализацията е ключово важна за страната, но да отказва да прекрати депутатската ваканция", коментира още лидерът на партията.

Тя предупреждава, че "с такива действия кабинетът на Пламен Орешарски става заложник на популизъм и от двете страни на спора за бюджета, а това не е добре за стабилността на държавата“.

Споделяне

Още от Бизнес