ЕНП: Новата антикорупционната комисия едва ли ще извади на бял свят злоупотребите около АЕЦ "Белене"

сн. БГНЕС

Единна народна партия (ЕНП) смята за неефективно създаването на поредната парламентарна комисия за разследване на корупцията, която да е органът, който ще извади на бял свят фактите около злоупотребите по проекта АЕЦ "Белене”.

Затварянето на дебата в рамките на една комисия трудно ще даде възможност на българските граждани да си съставят мнение в период, в който страната ни е подложена на силен външен натиск, в полза на чужди за страната ни интереси. Тези интереси са активно подпомагани от Българската социалистическа партия и присъдружните ѝ организации под формата на прокламиран фалшив патриотизъм и окончателно обвързване и поставяне в зависимост на българската енергетика и икономика от една единствена страна.

Обръщаме се отново с ясен призив към всички разумни партии, граждански организации и хора, които не искат страната ни да бъде ограбена, да се включат в информационната кампания, която стартираме. "Да забравим всички тяснопартийни и предизборни сметки, защото информираността на българите и решението за проекта "Белене” са въпроси от национално значение, които далеч надхвърлят хоризонта на политическото ни всекидневие”, каза председателят на ЕНП Мария Капон.

Споделяне

Още по темата

Още от България