ЕНП: Оптимисти сме за правителство на ГЕРБ и Синята коалиция начело с Борисов

ЕНП: Оптимисти сме за правителство на ГЕРБ и Синята коалиция начело с Борисов
Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфрид Мартенс изрази силен оптимизъм за ново дясно-центристко правителство след изборите на 5 юли в България, съобщи пресслужбата на групата на ЕНП в петък.

Сестринската партия на ЕНП ГЕРБ е с голяма преднина в сондажите. Осем години по-късно ГЕРБ и Синята коалиция имат реални шансове да сформират правителство начело с Бойко Борисов, се посочва в съобщението.

"Убеден съм, че център-дясното ще триумфира след изборите в България тази неделя. Както видяхме след европейските избори преди няколко седмици гражданите вярват в партиите членки на ЕНП в настоящата криза. Сигурен съм, че ГЕРБ и другите български партии от ЕНП са способни да предоставят по-добро бъдеще на българите", заявява Мартенс.

"Въпреки че България се присъедини към ЕС през 2007 г., социалистическото правителство се оказа напълно неспособно да тласне страната към напредък и да осъществи истински европейски реформи. Този провал е реален факт. Сега българите искат едно отговорно и ефикасно правителство, което да успее да навакса загубеното време и да накара най-накрая хората да почувстват ползите от европейското членство на страната си. Нашето политическо семейство вярва, че ГЕРБ може да осигури по-добър живот и сигурност на българските граждани", допълва Вилфрид Мартенс.

Споделяне

Още от Европа