ЕНП похвали ГЕРБ и подкрепи правителството на Бойко Борисов

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Вифрид Мартенс и председателят на Групата на Европейската народна партия(ЕНП) в Европейския парламент Жозеф Дол изразиха "единната си твърда подкрепа за българския премиер Бойко Борисов, неговото правителство, както и за политическа партия ГЕРБ, която е член на политическото семейство на ЕНП". Това съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ, като цитира съобщение, качено на страницата на ЕНП.

"Аз съм възхитен от стабилното и далновидно правителство, което има България и което е способно да взема правилните решения в трудната ситуация на икономическа и финансова криза. През последните три години, откакто e на власт правителството на Бойко Борисов, България се върна на заслуженото си място в европейското семейство и се доказа като надежден партньор", заявява Вилфрид Мартенс.

"Българското правителство показа силна политическа воля и успешно провежда впечатляващи реформи, като същевременно спазва стриктно правилата за финансова дисциплина и задържа ниски нива на дълг. Очаквам скоро да се срещна с премиера Борисов в София и да го поздравя от името на ЕНП за отличната работа", добавя Мартенс.

"Правителството на ГЕРБ не се поддаде на популистките призиви на социалистите, които дърпат България назад. Всъщност правителството превърна България в пример за справяне с икономическата криза. Цялото политическо семейство на ЕНП категорично подкрепя смелите и успешни реформи на премиера Борисов. Убедени сме, че българите отново ще дадат подкрепата си за ГЕРБ на предстоящите избори", подчертава Жозеф Дол.

Споделяне
Още от България

Как оценявате кризисните икономически мерки на правителството?