ЕНП похвали ГЕРБ и подкрепи правителството на Бойко Борисов

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Вифрид Мартенс и председателят на Групата на Европейската народна партия(ЕНП) в Европейския парламент Жозеф Дол изразиха "единната си твърда подкрепа за българския премиер Бойко Борисов, неговото правителство, както и за политическа партия ГЕРБ, която е член на политическото семейство на ЕНП". Това съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ, като цитира съобщение, качено на страницата на ЕНП.

"Аз съм възхитен от стабилното и далновидно правителство, което има България и което е способно да взема правилните решения в трудната ситуация на икономическа и финансова криза. През последните три години, откакто e на власт правителството на Бойко Борисов, България се върна на заслуженото си място в европейското семейство и се доказа като надежден партньор", заявява Вилфрид Мартенс.

"Българското правителство показа силна политическа воля и успешно провежда впечатляващи реформи, като същевременно спазва стриктно правилата за финансова дисциплина и задържа ниски нива на дълг. Очаквам скоро да се срещна с премиера Борисов в София и да го поздравя от името на ЕНП за отличната работа", добавя Мартенс.

"Правителството на ГЕРБ не се поддаде на популистките призиви на социалистите, които дърпат България назад. Всъщност правителството превърна България в пример за справяне с икономическата криза. Цялото политическо семейство на ЕНП категорично подкрепя смелите и успешни реформи на премиера Борисов. Убедени сме, че българите отново ще дадат подкрепата си за ГЕРБ на предстоящите избори", подчертава Жозеф Дол.

Споделяне

Още от България