ЕНП поиска дясноцентристко правителство начело с Бойко Борисов

Жозеф Дол поздрави личния си приятел Бойко Борисов с изборната победа, архивна снимка БГНЕС

"Само правителство от ЕНП, ръководено от ГЕРБ и Бойко Борисов, може да предприеме необходимите реформи, за да донесе на България политическата стабилност, която е необходима, за да се определят условията за икономически растеж и просперитет за гражданите", се казва в прессъобщение на председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол, цитирано от ГЕРБ.

Дол изразява своята увереност, че Борисов ще успее да сформира десноцентристко коалиционно правителство, което ще бъде в състояние да отговори на тези предизвикателства.
 
"Българският народ се довери на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов, и го постави начело на страната. Бих искал да поздравя сърдечно моя добър приятел Бойко Борисов за голямата победа над социалистите. Очаквам с нетърпение да продължим да работим с Бойко Борисов и лично да го поздравя по време на следващата Среща на върха на ЕНП на 23 октомври“, коментира председателят на ЕНП.

Жозеф Дол поздрави и Реформаторския блок, по-специално партиите-членки на ЕНП - СДС и ДСБ, които взеха участие и постигнаха добър резултат.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?